Håndboldsko skal reflektere din spillestil

Har du spillet håndbold i et par måneder, vil du allerede nu kunne mærke at du har brug for håndboldsko. Håndboldsko gør det nemlig meget mere behageligt for dig at spille håndbold, samtidig med at det kan gøre dig til en bedre spiller. Dette skal du huske på, når du går ud og køber nye håndboldsko, for du har nemlig muligheden for at købe håndboldsko, som reflektere din spillestil.

Uanset om du er ungdomsspiller, eller spiller i senior-rækkerne, er hastigheden steget i sporten. Dette skyldes, at vi er blevet bedre til at træne, samtidig med at vi udfordrer vores krop mere og mere. Det kan være svært for den almindelige spiller at følge med, men hvis du køber håndboldsko har du muligheden for at øge din hastighed på banen, ligesom at du også kan være din præcision meget bedre.

Alt efter hvilke håndboldsko du køber, har du mulighed for at løbe hurtigere eller stå mere fast. Ved at købe sko, som er meget lette, vil du have nemmere ved at løbe fra modstanderen i en kontra. Spiller du ikke fløj, men i stedet spiller inde på midten, vil det være godt at kunne stå fast, da det ofte er her alt det voldsomme sker.

Screenshot_14

Beskyt dine knæ og fodled med håndboldsko

Når du spiller håndbold, vil du altid komme til at udsætte dine fodled og dine knæ for en stor belastning. Dette skyldes, at du skifter retning mange gange i løbet af en kamp, og medmindre at du forsikrer dig selv eller spiller sikkert, vil du være udsat for at få en skade.

I gode håndboldsko er der dog stødabsorbering, ligesom at du har mulighed for at få håndboldsko med støtte. Dette gør, at dine knæ og fodled ikke vil blive belastet på samme måde, og din chance for at få en skade når du bliver tacklet vil være mindre.

Dine kommende håndboldsko skal have den rette balance

Når du køber håndboldsko, er det vigtigt at de har den helt rigtige balance. Dette skyldes, at du vil forhindre dig selv i at spille optimalt, hvis du køber de forkerte håndboldsko. Hvis vi skal tage et eksempel, vil du miste meget energi, ved at købe håndboldsko med for meget stødabsorbering.

Når du har en stor sål, hvilket er nødvendigt for at kunne få nogle sko med meget stødabsorbering, vil du ligeledes begynde at mærke at du ikke står lige så stabilt og fast som ellers. Hvis du i stedet vil fokusere på at have et par stabile håndboldsko, skal du købe skoene med en meget lille sål. Jo mindre sålen er, desto tættere er du på banen.

Har du dårlig ryg, eller lider du af ondt i ryggen, vil det ofte være en god idé, at købe sko med meget stødabsorbering, da det fjerner belastningen fra din ryg. Hvis du aldrig har oplevet at have ondt i ryggen efter en håndboldkamp, kan du sagtens købe en sko uden den store stødabsorbering.

Designet spiller også en rolle i valget af håndboldsko

Det sidste du skal være opmærksom på, når du køber håndboldsko er designet. Selvom det ingen betydning har for dit spil, kan det have en mental betydning for dig. Ingen gider at spille i håndboldsko som er grimme, eller som man ikke kan lide.

I dag har du muligheden for at vælge håndboldsko med alverdens mønstre, og det bør du udnytte. Hvis du ikke er til de mange forskellige mønstre, kan du få sko som er et-farvet. Du bør ikke gå på kompromis med dette, da det er dig selv, der skal se på dine kommende håndboldsko fra Sport-net.dk.